STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
Jak przechowywać chleb

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Rodzina, dom, ogród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
arboreto




Dołączył: 29 Gru 2015
Posty: 69

PostWysłany: Sro, 29 Cze 2016 12:18:43    Temat postu: Jak przechowywać chleb Odpowiedz z cytatem

Mam problem z przechowywaniem chleba - chleb upieczony przeze mnie po około 5-6 dniach zaczyna się psuć. Pleśnieje nie tylko skórka ale również od środka. Zaraz po upieczeniu chleb jest pyszny, do końca smakuje bardzo dobrze - W przeciwieństwie do kupowanego chleba nie wysycha tylko pojawiają się na nim zielone plamki i nadaje się do wyrzucenia. Piekę z mąki Schaer-a według przepisu z opakowania - miał ktoś może podobny problem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
qncept




Dołączył: 02 Wrz 2012
Posty: 4891
Skąd: Ze 100% soku z grapefruite'a.

PostWysłany: Sro, 29 Cze 2016 12:47:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najlepiej trzymać w zamrażalniku.
Świeże bułki, bądź chleb, po wyjęciu i rozmrożeniu, są nadal świeże.Very Happy

Pzdr.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fg99




Dołączył: 04 Kwi 2009
Posty: 2363

PostWysłany: Sro, 29 Cze 2016 12:49:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w kopcu jak ziemniaki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zevran




Dołączył: 09 Paź 2015
Posty: 79

PostWysłany: Sro, 29 Cze 2016 14:25:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myslę,że jest to wynik miejsca, w którym przechowujesz chleb. Chleb powinien być trzymany w suchym miejscu, do któreo nie dochodzi wilgotne powietrze. Tak więc trzymaj go z dala od zlewu. Dobrze jest kupić sobie chlebak. Dzięki temu chleb będzie miał lepszą ochronę. w brw masz dobre ceny: http://www.brw.com.pl/gotowanie-pieczenie/przechowywanie-zywnosci/chlebaki/

Swoją drogą to 5-6 dni to bardzo długo. My zwykle jak upieczemy chleb to zjadamy w ciągu 2-3 dni maksymalnie.Jeśli nie masz takich mocy przerobowych to może zastanów się nad zamrożeniem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bańka




Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 172

PostWysłany: Czw, 07 Lip 2016 14:26:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Generalnie dobrze zrobiony chleb nie powinien pleśnieć, tylko się zsychać. Poza tym - nie trzyma się go w worku, tylko w lnianej ściereczce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
trisY




Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 56
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob, 16 Lip 2016 15:37:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kup chleba, tylko nie plastikowy, ale drewniany, żeby przepuszczał powietrze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Rodzina, dom, ogród Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.015526 sekund ] :: [ 16 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski